DVD

Här listas några instruktions-DVD för blivande trummisar. Se även play along-CD.

Drum Method 1 - The Natural Approach To Technique

omslag Drum Method 1Detta är första delen av Drum Method-serien och här du har den berömde jazztrummisen Joe Morello som din instruktör. Många olika tekniker visas där "Roll techniques", "Matched grip and traditional stick positions", "Sounds on the drumhead" och "Cross sticking" ingår.

Längd: 62 minuter
Språk: Engelska
Förlag: Hotlicks Videos

Drum Method 2 - Around The Kit

omslag Drum Method 2 Around The KitDetta är andra delen av Drum Method-serien och denna gång behandlas områden som teknik för singel kontra dubbel bastrumma, hi-hat ”ride style” och ”fanning”, swinging, punktering och accentuering samt en hel del annat.


Längd: 76 minuter
Språk: Engelska
Förlag: Hotlicks Videos

Art of Arabic Drumming

omslag Art of Arabic DrummingDoumbek, arabisk tabla, darbuka och derbeki är några av de exotiska slagverken du kommer få stifta bekantskap med i denna DVD. Instruktör är Trevor Salloum och han vägleder till kring element som stämning, gehör, solospel och typiska rytmer. Ingår gör också ett uppträdande med Michel Merhej Baklouk.


Längd: 43 minuter
Språk: Engelska
Förlag: Mel Bay

The Code of Funk

omslag The Code of FunkThe Code Of Funk av David Garibaldi är ett paket innehållande ett 80-sidigt nothäfte, en CD med backing tracks till 8 låtar samt multimedia i form av DVD-ROM som kan användas ihop med musikprogram. Detta är för dig som vill lära dig mer om funk och David Garibaldis spelstil. Den bör vara för avancerad för nybörjaren.

Språk: Engelska
Förlag: Hal Leonard